Idag har vi tagit en vinterpromenad vid havet....

Ja vi var vid ett av mina favoritställen, där är vackert lugnt och stilla....
Ja i allafall om de som går i skolan där håller sig inomhus. Jag har inget emot dem personligen men för att få det så här rogivande krävs ett visst stlltje. Jag vill helst vara alldeles ensam med bara min kamera och naturen och det fick jag eftersom maken och dottern passade på att gå en promenad medans jag njöt av fina vyer.
Orört och vacker.
Vintervitt...
Trevlig söndag !

26 januari

Just nu känns det som jag behöver lite mer energi och därför tog jag kameran på en fotopromenad innan jobbet idag.
Jag ville ha fina bilder på näthinnan och lite frisk luft är ju ett plus. 
Så ofta jag bara kan så försöker jag prata med mitt lilla barnbarn på facetime, alltså man ser varandra direkt i telefonen.
Det är så roligt man ser honom och han ser mig och jag kan prata direkt med honom, alltför att han inte ska glömma sin lilla mormor.
Vad gjorde man innan man hade iphone, trådlöst internet, datorer mm.....antagligen massor med nyttiga saker men vissa saker vill jag verkligen inte vara utan.
Snart är det helg och då hoppas jag att det blir sol och fina vinterdagar så jag kan vara ute och fixa lite mera endorfiner till min hjärna.
Här kommer lite foton från dagens promenad.
Så det var lite bilder från min lilla stad......

Snö och åter snö....

Ja som ni nog alla vet är jag ingen hejare av kyla, snö och vinter.
Jag kan tycka att det är mysigt att åka på vintersemester en vecka i fjällen men sen är jag mätt på vintern, ja visst bor jag lite fel på kartan men nu är det ju så och inget att göra åt.
Jag tycker det är kul för alla barn med snö iallafall de barn som är över 2-3 år och kan klara av att springa runt i snön och leka.
Det tog mig tjugo minuter att skotta fram min bil i morse och en granne som körde förbi vevade ner rutan och sa lite ironisk " det är skönt med garage"
-ja ja, jag glömde ställa in bilen i garaget igår kväll sa jag och sulade (kastade) in en snöboll i hans bil.
Okey det sista var inte sant jag kastade inte alls in snöbollen men  jag hade god lust.....
Han är en mycket snäll och rolig granne.
Nu är det ganska roligt att foto dessa fina vinterdagar och det gör ju att jag kan gilla snö lite mer nu när jag har börjat fota så jag tränar lite varje dag att vara ute när jag kommit hem från jobbet
Så bli inte förvånad om jag blir omvänd och lilla älskade barnbarn nu har moster Stina köpt en pulka till dig som hon kör in i backarna i Trosa.....
Själv tror jag oxå mitt intresse för snö skulle öka lite om jag inhandlade längdskidor till mig men nu ska jag nog inte göra det jag vill liksom lägga mina surt förvärvade pengar på andra saker just nu i januari. Men men man kan aldrig så noga veta, plötsligt händer det .......
Nu ska jag laga kvällsmat.

Gammalt är vackert.....

Ja visst är det så och då måste ju jag också bli vackrare med åren eller???
Idag har jag varit ute och fotat med mitt julklappsobjektiv och det var roligt för jag kom så nära och ändå så långt borta.
Jag längtar verkligen till vi sjösätter båten och till båtsäsongen för på båtutflykterna kommer detta objektiv verkligen vara kul att ha.
Funderar på att börja mata småfåglarna på altanen så jag kan sitta i dörröppningen och fota de små liven men maken var lite tveksam för de skräpar ner så mycket och vi har varit försiktiga med att dra in småfåglarna till utemöblerna där vi fikar.
Helgen har varit mysig jag handarbetar och slöar med ljudböcker i öronen, just nu lyssnar jag på Pojken som slutade gråta av Ninni Schulmann. Den är bra och liksom hennes andra deckare så är det värd att läsa.
Jag tycker många bra författare kommer i skymundan för att vissa tar större plats i media.
Maginfluensan kryper närmre och jag tror nog snart den kommer till min arbetsplats, hoppas bara jag klarar mig i år då jag förra året blev så sjuk och och dessutom fick den två gånger. Nu är det vitpepparkorn som gäller......
Nu snöar det utanför fönstret och det ser faktiskt rätt fint ut även om jag nu inte vill ha snö utan gillar milda vintrar.
Ha en bra söndag...

120117

Ja då har vårterminen börjat rulla på och visst låter det härligt att få säga vårterminen.
Nu börjar det bli ljusare även om det tar lite längre tid innan det är ljust till kvällen.
Vi kastade ut julen ganska sent i år men i någras ögon några dagar förtidigt men för oss var det som sagt var sent.
Här brukar julen slängas ut redan innan nyår eller i allfall senast nyårsdagen men iår var som sagt var julgranen ibland de finaste vi har haft och då fick den stanna kvar länge.
Nu har vi tagit in våren med hjälp av tulpaner och jag är på gång att virka lite nya kuddöverdrag i mormorsrutor och det kommer även att bli lite andra nya kuddar.....när jag är färdig får jag väl fota och lägga ut bilder här.
Min hälsogrupp som jag är med i fortsätter och det går framåt och neråt  även om det går sakta. Vi hade en liten kickoff efter första mötet på statt med räkmacka och ett glas vitt, väldans mysigt och då smiddes det nya resplaner och belöningar om vi lyckades och om vi nu misslyckas så måste man väl trösats på ett bra sätt. Sånt gillar jag.
Genom jobbet har jag anmält mig till blodomloppet, jag trodde att jag anmält mig till vårruset men hade blandat ihop allt lite grann. Det bästa med detta lopp eller rättare sagt det som fick mig att anmäla mig var den fika korg som man fick efter loppet att förtära  tillsammans med sina lagkompisar. Oj oj som vi ska njuta av innehållet i korgen även  jag så ska halta in i över mållinjen

Vi har nåt som heter sunt liv för kommunanställda och då är det massor med roliga saker man kan få gå på till reducerade avgifter och denna termin hittade jag massor med spännande aktiviteter som jag anmälde mig till. Detta är några av grejorna Wallmans, Odla i drivbänk, Blossom- föreläsning, blodomloppet etc som jag ska vara med på.
En spännande vår hoppas jag.
Jag har även anmält mig till en fotokurs under våren, hoppas den nu bara blir av.
Nu sitter jag under en skön filt i min allra skönaste fåtölj och njuter av Denise Rudbergs Två gåmger är en vana i öronen

6 januari

Idag är det ett år sen vårt första lilla barnbarn kom till världen, en liten pojke som fick namnet William.
Det här året har han gett oss så mycket glädje och kärlek. Vi har fått följa hans första år med allt var det innebär från att kunna vända sig om, att ta sina första steg och till att springa runt.
Precis som din mamma har du varit pigg och lärt dig sitta, krypa och gå tidigt.
Dina första tänder fick vi däremot vända på och för ett par veckor sen tittade de fram, små risgryn så söta så.

Nu idag hurrar vi och sjunger för vår älskade lilla William

2 januari

Idag är sista dagen på denna julledighet och imorgon ska jag jobba igen. Det är helt okey jag kan längta lite efter vanliga dagar..... Lyssnar just nu på Jan Guillous Brobyggarna, jag gillar inte Guillou egentligen men denna bok är jättebra. Jag rekommenderar den verkligen, visserligen gansla tjock bok eller 24 timmarslyssning ,men värt varenda minut.
Jag bloggar mer och mer sällan men har inte haft lust/ tid eller ork får se hur 2012 blir som bloggår. Jag har köpt ett nytt objektiv för bla pengarna som jag fått av min kära barn, ett Nikon 70-300 f/4,5-5,6G AF-S VR blev det efter många timmars undersökning på nätet med bla testläsningar. Hoppas jag nu blir nöjd men det tror jag.
Moppen som jag önskade mig i julklapp av min man har jag inte sett röken av jag har väl inte varit tillräckligt snäll eller nåt....( för inte kan det väl vara så att han inte tyckte jag hade rätt ålder inne jag fyllde ju 15 år för längesen)
Idag blir det kanske en utflykt eller nåt .... Önskar er ett riktigt Gott Nytt År !

RSS 2.0