29 oktober

Vi har nu städat och fxat vår lilla tomt så den är vinterfärdigt och det känns otroligt skönt, nu kan snön komma vi är redo.
Det tog några timmar och vi blev lite skitiga under naglarna men det är väl så det ska vara.
Hela veckan som gått har Stina pysslat med pyssel och knåp med pumpor och nu har vi fem fina lysande pumpor som välkomnar alla bus eller godis skrikande barn. Jag köpte en stor godis påse igår men hitills har bara Kotte varit här och till honom fick jag teaterviska säg bus eller godis annars hade han aldrig kommit på vad man ska säga en sån här högtid.
Så  trevlig Hallowen på er !

29 oktober

Tänk att snart är oktober slut och vi är snart framme vid adventstider som är en favorit tid hos mig.
Jag gillar att pyssla och fixa inför jul så det är tur att jag har en liten månad mitt i min tråkigaste period på året.
Ja jag gillar ju sommaren allra bäst men sen kommer december.
Idag är det städdag på område och jag  funderar faktiskt på att gå ut och städa men tänkte städa på min lilla tomt så får maken representera vår familj när det gäller den gemensamma städdagen Jag är inte så dukitg på att umgås med grannarna blir lite obekväm även om de nu är trevliga.
Annars så har vi lite saker inplanerade i helgen alltså lite smått och gott så som att byta lite köksluckor som vi fått från ikea eftersom på endel av de gamla  luckorna har färgen flaknat ( garantin) vi ska också insförskaffa en ny dunkudde till mig min gamla är helt slut och det känns lite fräscht att byta ut den.
Så tänkte jag umgås med kameran lite också.
Jag tittar väldigt lite på tv och allra helst på helgerna. du sjunker jag hellre in i nåt photoprogram varvat med bloggar och blir upptagen flera timmar. Så blev det även igår kväll jag minns att jag tittade på klockan vid åtta och nästa gång jag tittade var hon över tolv och då hade jag lekt i phoo element flera timmar. Just igår lekte jag med olika sätt att "märka" mina bilder på som tex vattenstämpel osv. Vi ska nämligen gå igenom det på nästa photo elemnts kurs och jag ville kika lite på det innan så jag är lite förberedd men jag har mycket att lära mig i det ämnet.
Nu måste jag gå ut alla andra städar för fullt.


Denna bild på denna underbara tjej fick bli en av provbilderna när jag övade på att stämpla min foton. Bilden är från svampskogen med släkten i september.

26 oktober

Japp då lyckades man äntligen med att gå upp och fotografera i soluppgången och inte ligga kvar i sängen och dra mig. Kan det bero på att solen just idag också tog sovmorgon ända till klockan 7.50 ca och kommer att göra det ett tag framöver.
Jag börjar klockan elva idag och är lite stolt över min tidiga uppgång, man får vara stolt över det man kan även om det inte är så vidare värst imponerande.
Nåt annat jag verkligen inte är stolt över är att jag hela tiden fuskar i mitt avtal med mina arbetskompisar att avhålla mig från sötsaker. Jag brukar ju inte baka sötsaker alltför ofta om det inte är nåt specellt men nu är jag som besatt i att baka och gärna nåt riktigt smarrigt. Igår bakade jag en äppelkaka/paj med mandelmassa, mumsigt god när man serverade den med vaniljsås.
Jag vet inte vem som jag ska skylla på min gulliga arbetskompis som jag fick många fina äpplen av eller min kusins barn som har en sån fin blogg med massor med smarrigheter på http://imittkok.se/  eller vem.....

Jag var ute dryga timmen i morse och fotograferade och till en början med så tyckte jag inte att det var något speceillt med ljuset men när jag kom ner till havet och min favoritplats så gjorde solen verkligen ett fint jobb.
Det var så vackert och ljuset var så fint när det försökte tränga fram mellan molnen och hade det inte varit så kallt hade jag kunnat bli kvar där hur länge som helst.
Jag fick min läxa i photo elements kursen gjord men vet inte riktigt om det blev rätt eftersom jag inte var där sista ggn och har fått den återberättad av min kurskompis Johanna och som vanligt kommer jag på tusen saker som jag vill fråga om då jag fotograferar

Några foton från i morse.



Nu blir det till att masa sig till jobbet

24 oktober


Ja nu är hösten verkligen här och det är ruggigt och kallt ute och jag vill bara krypa in under en filt och ligga och slöa i soffan.
Ut i höstmörkret vill jag inte så fotograferingen blir lite lidande men imorgon eftermiddag ska jag han en fotoutflykt med varm choklad och smörgås, det blir jag och jag. Nu är jag som mest bekväm när jag är själv med min kamera, då kan jag gå i min egna takt ta hur lång tid som helst på mig vid varje stopp, krypa runt på alla fyra utan att nån skäms över mitt beteende. Längtar redan efter den varma chokladen.

Helgen har varit underbar med alla barn, barnbarn, svärson, kusiner, släkt och vänner till barnen. Vi har varit sammanlagt 22 personer som kommit och gått om vart annat. Vi har fått god mat som svärsonen och Julia har lagat och jag kunde ägna mig att baka till yngsta dotterns kalas som vi hade igår.
Igår kväll då lilla William och hans föräldrar, och sonen åkte hemåt blev det tomt och alldeles tyst här hemma, saknar er redan.

20 oktober och vår älskade dotter fyller 21 år.

Tänk att när jag var "mycket" ung så var det en högtidsdag då man fyllde 21 för då blev man myndig....
Men nu är man myndig sen flera år tillbaka dock inte i alla länder, jag tror Usa är det fortfarande 21 år som gäller.
Du  ger oss mycket glädje och kärlek, en fin dotter och en bra syster.
Så grattis på din dag!
 
Här är Stina ett år på bilden till vänster och mellan 8 och 9 månader på bilden till höger
Bilderna är gamla och jag ska snart redigera dem ....men nu får de duga med sin lite gamla slitna stil
Hipp hurra för dig idag !!!

16 oktober

En fin söndag med strålande sol och vi har hunnit med massor med saker. Fixat födelsedagspresenter till vår dotter som fyller år på torsdag, tagit en lunch på stan och slappat hemma och nu ska maken hjälpa mig att färga håret, undrar just hur det ska gå.
Jag hittade en blus på Åhlens idag som jag letade efter igår när vi hade shoppingdag så jag tyckte att det var helt okey att shoppa den idag istället för igår.
 Förut idag packade jag fotoväskan och gick ut och fotade under golden hour. Ju mer jag fotar ju mer inser jag vad lite jag kan, det blir ju inte alltid som jag vill och de mesta av fotona är skitdåliga.Så det blir till att fota ännu mer tillslut kanske jag blir nöjd.
Här är två av dagens foton och det är bara tjugo minuter mellan fotona

Jag låg på bryggan och blickade ut över havet och såg kvällsolen svepa över träden som lyste upp med sina fina höstfärger.


Här ser man solen gå ner mellan träden och jag ville verkligen inte att den skulle försvinna ner utan att den skulle stanna kvar en liten liten stund till.

15 oktober

Har haft en underbart mysig shoppingdag med några av mina arbetskompisar och det blev Norrköping som blev den lyckliga staden.
Ja vi lyckades som vanligt göra dundersuccé ....
Förutom att fika två gånger och en lunch, nja Karina lyckades med två luncher, så hann vi även utsätta expediterna för en tålamodsprövande dag.
Stackars expediten på Esprit, hon blev nog lite orolig då vi bad om nycklarna och sa att vi kunde låsa själva när vi var klara eftersom en av oss velade i sitt vinterjacks inköp i nästan en timme. (inte jag) Fem minuter innan stängning var valet klart och vi fick rusa för att hinna in på indiska innan de stängde, vi hann, jippie!
Det som tyvärr inte var lika roligt var att en av oss hann på dessa få minutrar ha sönder en ljuslykta på indiska ( inte jag)
Hon såg rätt skyldig ut då hon kröp fram mellan hyllorna, som sig bör hjälpte hon till att städa efter sig och plikttrogen som hon är så köpte hon en likadan lykta som hon skulle ha hängande på sin toalett
För mig blev det inte så många inköp för Gud så många speglar det fanns överallt och jag blev väl medveten om att nu gäller det späkning ända fram till jul.
Så där och då ingick jag ett avtal, som så många ggr förr, med en av mina vänner fem kilo ner och vi får köpa de fina bruna manschester byxorna som vi såg på flash.
Kommer jag kunna hålla detta avtal, nä tror inte det men som en klok lärare sa till mig i grundskolan "bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge" Kloka ord !!
Brun är tydligen en av årets höstfärger, kul för i min höst och vintergarderob finns bara svarta och blåa kläder.
Jag lyckades i alla fall få med mig hem ett par sköna tofflor och en blus"bussarong" men i magen fick jag i mig desto mer .
Nu ska jag krypa ner under täcket och drömma om att allt roligt som förgyllt min dag idag.
Tack kompisar för en rolig dag !


4 oktober

Ikväll tänkte jag pricka in "golden hour" alltså timmen innan solnedgången, idag skulle den inträffa vid 17.21.
Så dottern gjorde mig sällskap och vi åkte till havet men även om solen nu lyst över oss hela eftermiddagen så blev det grått och mulet precis då vi kom fram och klockan blev 17.21.
Men vi fick en trevlig timme tillsammans och njöt av att kunna blicka utöver vattnet.
Nu får jag jaga golden hour en annan dag eller happy hour som jag envist ville kalla denna timme
Jag har en app som visar mig precis då denna magiska timme inträffar så det får bli en annan dag.
Lite foton från kvällen....


.

Även om nu det magiska ljuset uteblev så är det vackert 



Det susar i säven ....


Min underbart fina dotter sitter och njuter på  "bastubryggan" 



Nu ska jag spela lite wordfeud ses där !!!

RSS 2.0