28 majSöndag = morsdag

Dagen har varit en mysig morsdag. Sonen och yngsta dottern har varit hemma hela helgen och i morse kom äldsta dottern med sin familj hem. Så då mår jag bra att ha alla runt omkring mig är härligt. Dagen började  med en båtutflykt ut i skärgården. Nu är juWilliam så stor att han vill bada och springa runt så klippor är ingen bra ide och vi hade inte hela dagen på oss så det fick bli Kråmö. Där tillbringade vi några soliga och varma timmar, William badade och sprang runt och lekte.
Vid två var det dags att styra båten hem igen för vi skulle på födelsedagskalas vid 16.00.
Hemma slängde jag lite snabbt ihop en köttfärssås och kokade lite spagetti till. Lite stressigt blev det men strax efter fyra så firade vi två jubilarer min syster Malin och hennes Tedde.
Av oss fick de en rätt stor lykta med ett "låtsatsljus" i som tänds vid skymmning och släcks när det börjar ljusna igen. När vi skulle gå hem var jag lite sugen på att ta med mig lyktan med ljus hem igen till min trädgård men det kändes lite konstigt att ta tillbaka det man någon timme innan gett bort eller....
Min mamma fick en chokladask och två trisslotter av mig och nu håller jag tummarna på att hon vinner mycket pengar.
Nu har jag precis duschat,  jag är inte så förtjust i de små liven som heter fästingar och jag tror att man har stor chans att klara sig från dessa om man duschar efter en dag på sjön.
Ett litet foto på buketten som William gav sin mamma idag på morsdag.
Nu hoppas jag att veckan som kommer blir en bra vecka med många glad skratt och att den avslutas toppen.
Jag känner någon som fyller år på fredag........
Tack för den fina tunikan som jag fck på morsdag.....

Jaha då var det lördag morgon igen...

En hel vecka sen jag skrev sist, tiden bara rusar iväg och jag hinner inte ta tag i den och hålla kvar så den stannar upp en stund.
Den bästa tiden är ju nu maj och försommar och man har allt framför sig, ( som en klok arbetskompis brukar säga) sommmaren, semester alltså massor med härlig familjetid.
Och vad gör tiden då bara rusar iväg och man hinner bara snudda vid maj och vips är det min födelsedag ( 1juni).
Att fylla år är ju inte så viktigt längre men man gläds åt att den blir en dag som nära och kära kommer ihåg en och vill tillbringa med mig, det är guld värt.
(K och A ni har andra viktiga personer i er närhet som har denna fina dag som bemärkelsedag så ni behöver inte få dåligt samvete om ni inte kommer för det vore fara på färde om ni kunde komma till mig denna dag.)
Veckan som gått har varit fullspäckad med jobbsaker så nu får jag andas ut lite i helgen och ta nya tag för kommande veckor fram till semester är fulla med både roliga saker och måsten
Vi hade gårdsfest på jobbet i veckan som blev både trevlig och rolig. Jag är så glad i att jag har så mysiga arbetskompisar som tillsammans med barnen gör mitt jobb till "världens bästa"  och gör att jag gillar att gå till mitt jobb varje dag. Jag får så mycket skratt och glädje, små hyss förekommer varje dag.
Nu måste jsg hoppa upp ur sängen och ta vara på dagen

Lördagmorgon, fåglarna kvittrar och solen skiner

Ja så är det här och jag ligger fortfarande i sängen och drar mig........
Denna helg går i fixande och trixandes tecken.
Maken sliter med båten och har lagt ner många timmar för att få den fin och klar för sjösättning.
Så imorgon hoppas vi att den plaskar i havet igen.
Jag går inte heller och drar benen efter mig utan städar och röjer här hemma för rätt som det är kanske vi hittar vårt drömhus och då flyttar vi....hoppas jag att vi gör men man kan aldrig vara säker.
Det har varit en lång process att vänja mig vid tanken på att lämna mitt fina lilla radhus som jag bott i 22 år och innan dess bodde mamma och pappa här. Men nu har jag vant mig att så kan det bli.
Varför gillar jag mitt radhus så mycket
 • Ligger rätt i solläge
 • har två uteplatser, en med morgonsol och en med kvälls sol
 • en stor balkong i söderläge
 • precis lagom stor tomt för att hinna rensa både fram ochj baksida på en dag
 • en söt liten lekstuga som maken ritat byggt och som nu är Williams favoritplats
 • nya fönster,vita fina
 • snart ett nytt tvättrum
 • osv......
Då kan man undra lite varför skulle jag då vilja flytta
 • mindre enplanshus som räcker för maken och mig
 • större naturtomt där man kan ha friggebodar till barnen  och deras familjer som de kan bo i när de hälsar på
 • plats för ett växthus ett som jag kan ha en fåtölj /stol i där jag kan sitta och njuta och kanske lyssna på radion eller en bra bok etc
 • skulle gärna vilja ha en pool ( önske tänkande och inte alls förankrat hos maken )
 • jag skulle vilja ha en stor altan med murad utegrill som jag kan samla nära och kära vid (poolparty kanske hihihi)
Önskedrömmar ja det kanske är så men jag drömmer vidare.......
Lite foton från kolmården på ett verkligen vackert kattdjur
Se så fint den smälter in i naturen
Jag hade svårt att slita mig ville bara stå och njuta av denna vackra varelse
Skulle jag vara ett djur och vara tvungen att bo på en djurpark så skulle kolmården passa mig fint. Det var rent och fint och djuren såg ut att ha det bra ( ja så bra man kan ha det i en djurpark)

Kolmården tillsammans med sötaste William.....

Idag har vi haft en underbar dag på Kolmården, många fina foton med olika sorters djur på blev det.
Nu är man slut i hela kroppen och fötterna ömmar men i hjärtat har jag fina minnen att kunna njuta av när det är snöigt och kallt.
Vi missade ingenting utan gick igenom hela djurparken och det var precis lagom med folk, inga köer nånstans.
Resten av helgen ska jag fixa och dona här hemma.
Det blev inget av förändringen i vårt liv den här gången......huset vi ville ha blev inte vårat men det kommer fler chanser.

Tittar in i Bamses värld.

Stora och mjuka ser de ut  att vara NalleBjörnarna men jag tycker det är skönt att de är på behagligt
avstånd.
Lermaskerna kommer nog att strama lite när de torkar... de här djuren kör inte GI och tänker inte på sina figurer men de ser ut att njuta av livet........Det ska jag också göra

En fantastisk dag med mina fina tjejer och lilla William

Jag slutade redan vid halv ett idag och efter det hade tjejerna och jag bestämt att vi skulle göra en utflykt.
Det blev Torekällberget i SöderTälje som blev utflyktsmålet. Där har det lite djur såsom getter, hästar, hönor, tupp, får, lamm, kor och lite olika fåglar.
William tyckte det var både spännande och lite läskigt. Han fick klappade hästen, killingrna och lammen.
Tuppen gol alldeles bredvid William och han hoppade till och såg lite rädd ut.
Vädret var blåsigt och lite kallt. Vi slutade besöket i lanthandeln där vi bla köpte vykort med gamla sagor på, det blev även lite förbjudet godis inhandlat.
På vägen hem stannade vi på Burger king en alldeles nyöppnat sådant i Järna. William sov men vi andra tog middagen där, det kändes oxå lite förbjudet.
Nu sitter jag och myser under en filt samtidigt som jag passar ett sovande barnbarn för hans mamma är hos sin moster och badar i badkar...................nåt sånt har inte vi.....
William och hans mamma med getterna och killingarna
Hästen är stor men William vågar klappa den ändå, modigt.....
Så himla söta.

Då var helgen redan över.

Helgen började med lite AW hemma hos the Boss, det var en jättetrevligt stund och hon bor verkligen fint.
Alla barnen har varit hemma plus svärsonen och lilla William, alltid så mysigt.
Det allra bästa är att dottern och William stannar här till fredag så mysigt.
Vi har en tid just nu som vi rensar här hemma, så idag har vi bytt vintergarderoben mot sommargarderoben så ingen mer kyla nu, tack.
Vi har även börjat sortera ut på vinden osv. vi har redan flers stora sopsäcker fyllda med gammalt skit som vi ska ta med till soptippen
Vi ( läs jag) har sparat allt från uppsatser, dagböcker till gosedjur men nu ska det minimeras. Jag får verkligen skärpa mig för att inte skrika " nej ni får inte slänga den " inte det gosedjuret det är ju Niklas favorit" osv. 
Barnen har tydligen inte några problem att skiljas från ex matteprovet i fyran osv. utan det är deras mamma som lider. Men jag har bestämt mig "skiten" ska kastas ingen har brytt sig om dessa saker på 15 år och kommer inte bry sig om sakerna kommande 15 åren heller.
Vi gör oss redo för att kunna ta ett annat vägval om nu vägen kommer dela på sig framöver......spännande spännande eller inte kanske bara läskigt och jobbigt. Men jag tror i allafall att till slut kommer det bli bra.... det hoppas jag i allafall.
Lite länge fram kan jag skriva om det hur det än blir
Innan sonen och svärsonen åkte hem åt vi jordgubbar och mjölk, dock inga svenska gubbarna var italienska.
Nu måste jag lägga mig alldeles försent blev det idag med

Svåra beslut att ta...

Just nu diskuterar vi här hemma om vi ska göra en förändring i våra liv. Men vi velar fram och tillbaka och ena stunden är vi så mycket för att ta ett beslut om att ändra vårt boende och i nästa sekund vill vi bara fortsätta som vi gör nu.
Ikväll ska jag sätta upp en plus sida och en minus sida så får vi se om det kan hjälpa oss att ta ett beslut.
Jag vill veta vad det bästa beslutet är.....
Jag har haft en fin eftermiddag med kameran framför (ögon) linsen och legat raklång på gräsmattan och fotograferat maskrosor. Undrar just vad grannarna tyckte när de såg mig krypa runt på alla fyra på allmäningens gräsmatta.
Men vad gör det om hundra år när allting kommer kring......
Ikväll blir det träning med syrran om jag inte ångrar mig och det är precis därför som jag bestämd tid med syrran så det blir svårt att dra sig ur.

Ja en väldigt rolig shoppingdag är till ända.

När mina barn var små vet jag att vi några ggr hade så att barnen fick ha önskedagar och de blev nästan alltid lekdagar. Jag vet att vi hade en sådan dag når vi bodde i Västerljung, det blev bla snöbollskrig och vi sprang runt vårt hus och jagade varandra, en kul dag.
Nu känns det som jag har haft en sådan dag idag, en shoppingdag tillsammans med några riktigt roliga människor från min vardag.
Klockan 9.00 så traskade jag mot vår mötesplats och blev upphämtad av Annelie och Bitten, vi eller rättare sagt Bitten styrde bilen mot tåget i Vagnhärad. Trosa världens ände går det inga tåg till så det blev bil till tåget.
Där mötte vi Karina med K, det där med K är viktigt för henne.
När vi var framme i huvudstaden så började vi vår shoppingdag på vetekatten med "go fika" och det var det flera som gjorde mest tanter i vår ålder tror jag.
Det är liksom en tradition nu att starta dagen där.
Sen blev det shopping,mat och  fiks om vartannat. Vi är lite lätt snurriga,skrattiga och allmänt tramsiga när vi sätter igång.....så även denna dag men vi har riktigt kul. Folk runt omkring bryr vi oss inte så mycket om och de verkar mest tycka vi är "lite från landet" typer.
Jag handlade korta "långbyxor" blå, tre bar tights i olkia längder och färger och en ljusblå jeansjacka. Det var likadan modell som jag köpte för ett år sen just på en sån här shoppingdag men då köptee jag en mörk. Jag hade velat ha en vit jeansjacka men men det blir inte alltid som man vill.
Under hela dagen tittade jag inte en enda gång på klockan så när vi var på Åhlens så upptäckte vi att vi hade exakt 5 minuter till tåget skulle gå. Det var en omöjlighet för oss att hinna så vi fick gå till sj information på centralstation och kolla upp nya möjligheter att ta sig hem.
Jag lovar de som jobbade där nte hade blivit anställda för deras leenden eller deras förmåga att möta kunder.
Jag funderade länge på om jag skulle gå och handla tandpetare som jag kunde dela ut till personalen på sj kontor så att de kunde placera dem i ansiktet så att det såg ut som de log i allafall.
Att sen försöka få ut biljetterna från biljett automaterna var en mindre vetenskap men tillslut lyckades vi.
Efter ett besök på pressbyrån och inhandling av resgodis till hemägenså satt vi äntligen på tåget mot vår lilla stad.
Vi hade ett byte till buss vid södertälje syd. Och av en händelse råkade jag titta ut genom tågfönstret och upptäcka att vi var på stationen som vi skulle  gå av vid.  Så vi fick slänga oss ur tåget och i panik slita åt oss alla kassar från shoppingen. Jag kände riktigt allas blickar och deras leende i min rygg.
Ja ja vi kom hem lyckligt och med en otroligt erfarenhet rikare.
Nästa shopping resa blir i höst och då blir det Norrkping, en lite mindre stad och där hittar vi också rätt bra.
Nu ska jag sova och jag hoppas får en lång och skön sovmorgon i morgonbitti....

Renoveringen av vårat tvättrum går framåt....

Ja allt är utrivit ur tvättstugan elektrikern har lagt ner värmekablarna och första flytspacklet är på plats.
Knappt två veckor har gått och det dröjer minst två veckor till innan det är klart.
Vi har ingen tvättmaskin inget torskåp så nu får jag utnjytta mina släktingar och deras tvättmaskiner.... suck vad jag längtar efter att få tvätta igen....men vad jag kommer att njuta av att tvätta i mitt nyrenoverade tvättrum  om några veckor.
Båten är hämtad från vinterförvaringen och nu ska maken fixa till den för den kommande båtsäsongen.
Just nu står den hos gulliga vänner.
I helgen händer det roliga saker, fredag kväll vintjej fest, lördag shopping med mina shoppingvänner. Vi har två shoppingdagar / år, på hösten åker vi till Norrköping och på våren åker vi till huvudstaden / Stockholm där vi inleder dagen med fika på Vetekatten och sen shoppar vi loss.
Söndag blir nog en slappardag, nja vi har en spännande liten grej som jag dock i nuläget inte kan avslöja men kanske senare i veckan.
Nu ska jag krypa till kojs...

Jaha då njuter man av sin extra lediga dag...

Solen skiner och det luktar vår ute.
Det är en av mina favorit stunder. Idag tänkte jag pyssla lite både inne och ute och cykla ut på en fototur, jag vet vart men det är hemligt än så länge.
Träna hade jag tänkt men jag är fortfarande hostig och vet inte hur bra det är att träna då.
Igår uppdaterade min dotter min facebookstatus (facerape kallas det visst) men ett snällt och sannesenligt inlägg och eftersom jag fick så mycket trevliga kommentarer och gilla så kändes det som hon träffade mitt i prick.
Alltså min/vår bröllopsdag var det igår 27 år sen vi gifte oss och 32 år sen vi blev ett par......nu kan jag inte riktigt säga att det känns som igår när vi stod i svenska sjömanskyrkan och lovade varandra evig kärlek och trohet utan mer som vi känt varnandra hela livet.
Nu är det  nästan sant för våra föräldrar kände varandra och vi bodde i samma område som barn.
Igår jobbade jag och det kändes bra även om jag nu inte hade världens energi under mitt arbetspass men barnen och mina otroligt fina arbetskompisar gav mig en rolig dag.
Det blev ingen majbrasa för vår del men kvällen umgicks vi med Ingela och Göran, alltid lika trevligt.
Nu Ingela måste du köra igång wordfeud och rumble i din fina nya iphone 4 s...... så vi kan gnugga geniknölarna och ge varandra lite bitigt motstånd. Det ser jag fram emot.
Ha en fin 1 maj och demonstrera gärna för en bättre värld.....

RSS 2.0