28 februari

Imorgon är det ju 29 februari och kom nu ihåg att passa på att fria.....
Jag tänker på en alldeles särskild person som jag hoppas kommer gå ner på knä men det gäller inte mig eller min man för vi är ju redan gifta sen 27 år tillbaka och vad jag vet har vi inga planer på att gifta om oss.
En sak till hoppas jag på och det är att en av min dotters bästa vänner ska få sin lilla bebis imorgon det vore väl en bra dag att födas på.
Mina två arbetskompisar ligger för ankar och de verkar ha åkt på en riktigt dunder influensa, de har verkligen varit sjuka
Jag saknar dem varje minut på jobbet. Nu har jag haft duktiga och fina vikarier och så har vi hjälps åt mellan avdelningarna så jag har haft tur men jag saknar er massor så krya på er nu.....och kom tillbaka
Idag slutade jag tidigt och först åkte jag hem och vilade lite och väntade in  "Golden hour"  för att åka ut på en fotoutflykt.
Jag åkte ner till havet och en ganska bra bit ut. Det var underbart vackert med solen som gav ett magisk ljus och vackra färger på himlen.
Jag tyckte att det var lite kusligt på ett spännande sätt att vara alldeles ensam och gå runt och fotografera i vår vackra värld.
Lite bilder från dagens knäppande
Kan det bli mycket vackrare...
Det syns inte så tydligt men det är faktiskt is kvar på havet och det låter hela tiden om isen.
Här kommer det om några månader vara fullt med badande barn.
Magiskt underbart vacker, jag vill ut snart igen och få andas in dessa ljuvliga vyer och fylla mina batterier...
Lev i nuet och njut av livet varje sekund  ....

27 februari

En undran får de barn som föds på skottdagen 29 februari den dagen som deras dag alltså.... som i år, är början på deras personnummer 2012-02-29.
Lilla barnbarnet Wille har börjat få behålla lite "mat" ( majsvälling) och hans magont har minskat lite även om det fortfarande är kommer och går.... Nu idag fick han lite permission från sjukhhuset och ska få sova hemma, han har ju fått dropp under stor del av tiden där.
Nu hoppas vi att det vänder och att han piggar på sig snabbt
Idag har jag varit ute på en fotopromenad innan jag började jobba. Jag har brist på fotoideer och det ska bli så kul att börja på fotokursen nästa vecka. Jag måste få lite inspiration....
Lite foton från i morse.
Nu blir det lite tv och min sköna fåtölj

Mitt hus växer fram

Nu börjar mitt filthus bli färdigt jag måste bara hitta på en bra lösning gör att få ett snyggt tak
Jag ska fundera ut nåt smart ikväll då vi är på middag hos lillasyster maken och jag
Lilla William är hemma från sjukhuset på permission över natten. Han mår bättre men är inte alls pigg
Det är rota viruset han fått


25 februari

Lilleman är fortfarande kvar på sjukhus och kräkningsarna har börjat om så vi får se om han får ha droppet kvar, nu går han snart in på sitt tredje dygn med dropp.


24 april

Idag är det fredag och nu får man några dagar att vila upp sig igen.
Jag trivs med mitt jobb och är glad när jag får vara frisk och gå till jobbet. Jag tror att detta beror på många olika faktorer dels att jag har bra arbetskompisar som jag trivs väldigt bra att jobba tillsammans med, dels för att barnen skänker mig så mycket glädje och dels för att jag valt att inte jobba heltid utan jobbar 75 %
Att jobba 75 % innebär för mig att jag hinner ägna mycket tid åt mina fritidsintressen, att fotografera, bildbehandling, min dator, handarbete och att fixa här hemma. Dagen är inte slut när jag jobbat färdigt och ibland har jag även rejäl sovmorgon och då hinner jag fixa massor de gånger jag orkar masa mig upp. Mitt mål är att jag oxå ska hinna med min träning men just nu har jag tagt lite paus i den men planerar att komma igång snart ja kanske redan på söndag faktiskt.
Vi skulle egentligen ha haft vårt lilla barnbarn här i helgen men tyvärr har han blivit sjuk så det blir inget av med barnvakteriet. William har fått rejäl kräksjuka med feber, diarre och kräkningar. Nu ligger han på sjukhus och får dropp eftersom han inte kunde sluta kräkas och förlorade mycket vätska. Idag har han även fått hög feber runt 40 grader och är riktigt slö. Så nu går han in på sitt andra dygn med dropp och nu hoppas jag verkligen att det vänder så han blir en glad och pigg kille igen. Hans mamma säger att han bara sover och det enda han har sagt är ett ynkligt "liam" Det är det han kallar sig själv.
Nu tar jag lite helg...

19 februari


idag lördag igår fredag...

Jag slutade tidigt igår och tog sällskap med bästaste Kajsa, en av  mina mysiga arbetskompisar.
Hennes buss gick inte förens en timme efter vi slutat så vi tog en slö och fotopromenad som slutade inne på stadens ica affär och där stod vi och dreglade vid godishyllorna och berättade för varandra om våra egna favoritgodisar.
Jag sa just till Kajsa att jag kände mig som 5 år igen och känslan man hade då när man stod där och tittade på att allt gott som fanns på just den hyllan.
Eftersom vi hade tid så masade vi oss vidare till tidningshyllan och där tipsade vi varandra om lässensationer bland Året runt, Allers osv. Just vid den hyllan kände vi inte oss som femåringar utan mer som "tanter", precis som vi börjar bli.
Så snabbt bytte vi hylla så vi istället tjuvläste Bamse , Kalle Anka mm. Den hyllan väckte också gamla minnen, tänk vad gärna man ville köpa serietidningar när man var liten men sällan fick. ( av naturliga skäl man hade inte råd i en syskonskara på sju barn) Nu kan jag köpa alla på hyllan om jag vill men det vill jag inte.....
Det var en resa i barndomen som jag och Kajsa gjorde.....
Vi lämnade ica och gick in i ett "liten" galleria, då menar jag verkligen en liten galleria. Där tittade vi in fotografens alster och nyfiket kikade vi på foton från stadens innevånare. kunde vi känna igen någon. Det gjorde vi men förvånadsvärt få om vi nu betänker att vi bor i en liten stad........
Nu hade vi bara sju minuter kvar på vår väntan på Kajsas buss så vi styrde stegen mot busshållsplatsen eller rättare sagt Kajsa styrde stegen dit och jag fortsatte hemåt med kameran på magen och beredd på att ta årets foto.
Jag såg Kajsas buss komma och vinkade lite extra till henne för nu är hon ledig några dagar och kommer inte till jobbet för ens på onsdag, hon ska nämligen ut och åka båt....
Då är det tur jag har andra mysiga jobbarkompis.
En bild på Kajsa men jag vet inte om hon vill visa sina fina tovade vantar hon virkat eller om hon inte vill vara med på bild men jag tror det är det första
Det var en riktigt fin fredagseftemiddag.....
Ha en underbar helg och det hoppas jag att jag får, sonen kommer och det var så längesen han var hemma...

5 februari

Lite detaljbilder från mitt hem och jag inser att ser man detta så får man en lite snäv bild av mitt hem.... Jag har ett ljust och inte så tung inredning men när jag ser collaget känns det som jag har mörk och massiv stil, spännande !!
Tänk vad man kan få olika intryck beroende på vad och vilken vinkel man fotar ifrån.

Min älskade lilla glädjespridare....


1 februari


RSS 2.0