Lekt lite i psp

Inte för att jag gillar att vara på bild men jag bjuder på denna bild ändå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

25 juli

Idag har vi tillbringat några timmar vid havet och jag har krypit runt och fotat, bla med macron och sen blev det många fina kort på syskonen Kronnäs. 
Men fotona på tjejerna vet jag inte om jag får lägga ut här på bloggen så det måste jag kolla innan.
En bra dag som slutade i Kronnäs härliga trädgård (igen) Julia hade ropat ut att hon tände grillen vid halv sju och alla som ville kunde ta med sig kött och komma.  Jag såg inga andra från badplatsen hos Kronnäs nu ikväll så det var ju bara vi som nappa på inbjudan.
Ja det var skönt att inte smutsa ner sin egen grill den här gången men jag vet att vi snart grillar här hemma hos oss igen och då kommer nog Julia med den där eländiga osten som fastnar och kletar så man får skrubba gallret och ligga i.
Det blev lite kallt nu ikväll när vi satt ute så nu har jag krypit in under en filt och värmer upp mig.
 
I morse då jag var ute och gick kände jag mig som en ko som luffsade fram. Inte för att jag är stor som en ko ( även om det känns som vi snart är i samma viktklass ) utan för alla flugor som flög runt mig hela tiden. Ju mer jag svettades ju mer flugor kom det och inte hade jag nån sån där fin svans som korna har så jag kunde vift bort dem. Jag var tvungen att acceptera fluginvasionen och försökte istället öka tempot för att bli av med dem men lyckades dåligt med det. Det här händer mig ofta på mina promenader.
 
Nu ska jag ägna lite tid åt att redigera foton från dagen, tömma och fixa med kameran så den är redo för
morgondagens utflykt som blir till Sandhamn. 
 
 
 
 
 
Nu hoppas vi på fint väder imorgon så vi får en mysig dag ute i skärgården.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

23 juli

Ikväll tog jag mig en liten runda på mina ägor, en sådär 300 kvadratmeter och kände hur ljummet och skönt det var.
Jag hade bestämt mig att fotografera min trädgård i mörker och med enbart solcellslamporna som ljuskälla.
Jag orkade inte dra fram stativet utan tänkte att bilderna får bli som de blir men känslan hoppades jag på att få. Känslan hur underbart det är med sommarkvällar.
Idag har vi haft en mäklare här hos oss för vi funderar på att se oss om efter ett annat boende, vi har tittat lite på olika möjligheter så nu får vi se hur vi gör.
Därför har vi städat och fejat vårt hus och nu har vi så fint här hemma och då undrar man om man verkligen ska flytta......men vi flyttar nog om vi hittar rätt boende
Idag hann vi med en fika hos syster som flyttat ut på landet till sin sambo, de bor så fint och jag tror nog syrran kommer trivas.
Här kommer lite bilder från trädgården
 
 
Lekstugan 
 
Min lilla grodan
 
 
Framsidan
 
  
Framsidans uteplats
 
Hoppas på många sådana här fina kvällar

23 juli

Ikväll tog jag mig en liten runda på mina ägor, en sådär 300 kvadratmeter och kände hur ljummet och skönt det var.
Jag hade bestämt mig att fotografera min trädgård i mörker och med enbart solcellslamporna som ljuskälla.
Jag orkade inte dra fraam stativet utan tänkte att bilderna får bli som de blir men känslan hoppades jag på att få. Känslan hur underbart det är med sommarkvällar.
Idag har vi haft en mäklare här hos oss för vi funderar på att se oss om efter ett annat boende, vi har tittat lite på olika möjligheter så nu får vi se hur vi gör.
Därför har vi städat och fejat vårt hus och nu har vi så fint här hemma och då undrar man om man verkligen ska flytta......men vi flyttar nog om vi hittar rätt boende
Idag hann vi med en fika hos syster som flyttat ut på landet till sin sambo, de bor så fint och jag tror nog syrran kommer trivas.
Här kommer lite bilder från trädgården
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
H
Lekstugan 
 
Min lilla grodan
 
Framsidans uteplats
 
Hoppas på många så här fina kvällar

22 juli

Igår var en helt okey dag en sån där dag man umgås med släkten och hjälper varandra och som sedan avslutas med en trevlig sommarfest.
Ja svägerskan sa i allafall att just dagen var trevlig, vi hjälptes åt med flyttstädning......är min svägerska lite tokig eller är det trevligt att flyttstäda ( tillsammans)
Det kanske blir så att även vi kan ordna en liten flyttstädning så svägerskan får så där trevligt fler gånger.
På kvällen ordnade min syster en grillfest hemma hos sin son, också en bra lösning då man själv bor lite trångt.
Vi hade en mysig fin kväll med god mat, kubbspel och mycket skratt. Tjejerna vann jippie! Vi är bäst....
Vi och vi, jag var bara fotograf för kubbpinnarna räckte inte men jag lovade mina medsystrar att om de behövde expert hjälp så skulle jag kunna rycka in men de fixade det ändå. Jag visste att jag kunde räkna med dem
Idag skiner solen och vi ska fixa huset städa, kasta och få hemmmet att skina.
Vi kunde äntligen sitta ute och njuta av sommaren men lite kyligt var det allt så vi virade in oss i varma filtar.
 
Tack syster och gudson för en trevlig kväll....
Ett stort tack även till  Julia för den mycket goda chokladtårtan och för att vi fick vara i er fina trädgård.

19 juli

Mmmm 19 juli, imorgon är det 20 juli och jag har namnsdag hoppas nu alla bara kommer ihåg det och uppvaktar mig ordentligt.
Alltid ja nästan alltid har jag så mycket förhoppningar om saker jag ska göra under min semester och alltid rinner det mesta ut i sanden. I år hade jag bestämt mig inga måsten bara göra sånt som faller mig in förutom en liten sak som jag gärna ville genomföra. Och det var att ta morgonpromenader så ofta jag bara orkade för att sen efter semestern kunna se om jag fått upp konditionen, känner mig piggare och ja helt enkelt mår bättre..
Ja hur går detta nu efter att halva semestern är avverkad. Jag är nöjd över mig själv, jag går mellan fyra och sju dagar i veckan och har i halvtid minskat km tiden med mer en minut / km. Så nu hoppas jag att jag kommer komma in i traskandet så att det blir som ett litet gift för mig att jag måste bara ut och gå.
Men däremot tillåter jag mig själv att äta precis allt jag under vill under semestern och promenaderna får vara mina måsten.
Idag blir det båt när resten av familjen är färdiga med sina morgonbestyr och står fullpackade och redo att ge sig av i hallen
 
 
 
.
Liten kille i en stor värld och med sin älskade apa under armen känns världen greppbar och man
vågar göra nästan allt.
 
 

"Igelkotten rund och go´ ligger i sitt lilla bo´........

när han något ser när han något hör taggarna uppåt kör"
Tyvärr var varken jag eller  kameran beredd men han fastnade iallfall på bild

18 juli

 
 
 
 
 
Nu är semestrar vi hemmarunt och  gör lite dagsutflykter. Igår blev det Nyköping och hämtning av pass och och mitt nya internationella legitimation. Så det kommer nu inte bli någon resa där man behöver använda dessa, det brukar ju vara så har man med sig paraply så kommer det inte börja regna eller om man glömmer bikinin så blir det sol etc....
Igår kväll var vi hos Julia och Tomas och träffade syster yster och hennes barn och barnbarn, alltid lika trevligt.
 

Ljunghusen

Ibland skulle jag verkligen vilja kunna måla och jag känner speciellt det då jag håller på med mina foton.
Vissa foton skulle jag vilja kunna måla av, vissa motiv och det här är ett sådant
 
 
Fotot är taget i Ljunghusen där min bror bor med sin familj. Vi hade en jättefin dag där tillsammans med dem.

Skåne

Bosjökloster
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trevlig utflykt till en mycket vacker plats trots dåligt väder

Åhus

Jag tycker nästan alltid att fabriker är fula men den här tycker jag faktiskt är vacker även om den framställer farliga saker för kroppen

Lördag den 7juli

 
Utsikten från altanen

Fredagen den 6 juli

Nu har första semesterveckan avslutats och jag är ganska nöjd över vad jag har hunnit med.
Jag hade bestämt att jag inte ville att min vecka skulle försvinna med att jag bara slöat framför datorn, vilket jag lätt skulle kunna göra då jag verkligen gillar det.
Jag ville ha lite "måsten" som jag skulle göra / uppleva så att veckan fick lite roliga minnen att ha med sig uder vinterhalvåret.
En snabb liten resume av min första vecka
  • måndag en foto och motionsrunda, lite bröllopssnack med svägerskan, lunch med svägerskan och lite stadsärrenden. Kvällen avslutade jag med Lotta på Liseberg
  • tisdag en tidig morgonpromenad. Skansen med älskade William, dottern och svärsonen det blev en heldag en väldig mysig dag. Kvällen tillbringade jag på söder tillsammans med två döttrar en systerdotter, svärsonen och ett litet barnbarn. Vi tog hem thai mat och stannade ända till elva så det blev sent i säng. Extra bonus var att sonen kom förbi på en snabbvisit och gav sin mamma en kram
  • onsdag en varm och solig dag som jag svägerskan och syster tillbringade vid havet och jag tog mitt första dopp i havet. Kvällen gick vi ut och åt 
  • torsdag mulet men varmt och denna dag tillbringade jag i trädgården med trädgårdsabete
  • fredag när jag vaknade regnade det så jag låg kvar lite längre i sängen men vid halvtio så fick det bli en promenad i spåret, svettigt men skönt. Jag hann också kika in på jobbet och önska mina arbetskompisar trevlig semester. Hemma firade jag att maken skulle gå på semester idag med våfflor med gott till. Tyvärr fick jag fira själv då dottern sov och maken jobba men jag tyckte att jag själv var ett roligt sällskap. Ikväll ska jag hjälpa maken att fira sin semesterstart.
Summa sumarum en riktigt bra vecka .....
 
 
 
Liten gullig kille som upptäcker nya och spännande saker varje dag.
 
 
 Skira vackra....
 
 
 
vita romantiska.... 
 
 
 
Ja helt underbara.... 

Måndag den 2 juli

Ja då har man då sparkat igång sin semester och den började rätt bra. 
Idag inledde jag morgonen med en rask promenad men eftersom jag hade kameran med mig så fick de bli en del pausande då jag hittade nåt jag ville fotografera.
Hemma igen så åt jag min havregrynsgröt och fixade och trixade med min dator, spelade endel roliga spel inne på facebook sen höll på med lite annat smått och gott.
Efter en stund knackade svägerskan på dörren, hon kom in och vi satt och pratade lite om helgen och den stora bröllopsfesten som hon tyvärr inte kunde delta i.
Vi cyklade ner till Trosa och tog en liten lunch på Fyren, jag tog strömmingsflundra med potatismos och det smakade jättegott.
Jag passade på att göra lite ärrenden på stan sen var det dags att cykla hem och göra middag
Nu sitter jag uppkrypen i min sköna fåtölj och ser Lotta på Liseberg och här kommer jag sitta resten av kvällen.
 
 
 

1 juli och än har jag inte svettas många gånger....

Nu har jag ju semester och första veckan har bara jag semester, maken börjar först om en vecka.
Nu har jag funderat lite vad jag ska göra för något. Jag vill göra nåt som jag har nytta och nöje av så nu är min hjärna i full gång att tänka. Jag hade tänkt umgås lite med min gudsons underbara små barn och deras mamma men se de hade inte tänkt umgås med mig för de sticker till Mallis den här veckan......hon bakar nämligen en så ljuvlig chokladtårta och den hade jag tänkt tigga mig till men tji fick jag.
Ja jag får tänka om lite där och fundera ut nån annan som bakar gott.......
Igår var jag på ett sagolikt fint bröllop med ett vackert brudpar och en underbart god och trevlig bröllopsfest.
Nu förstår jag varför inte jag gifte mig så där stort och hade en sånt där fint kalas ....
Jag hade aldrig blivit en sån vacker brud.... men jag ser fram emot när mina barn ska gifta sig (om de nu gör det) 
för de kommer bli så där vackra och glittra så där fint och mamman kommer gråta så där himmelskt.
 
Idag har maken och jag tvättat fönster, en verkligen tråkig städgrej och jag förstår varför jag hela tiden försöker slippa det. Sen är min make så himla duktig på att få fina och rena fönster och mina blir så fula....
 
Nu ska jag äta lite skinkpaj med egenodlad sallad till.
 
 
 
 

RSS 2.0