30 augusti

För några veckor sen hade jag turen att vara på bjuden på ett riktigt piratkalas.
Alla hade lagt ner många timmar på att klä ut sig...... ja nästan alla, lite försent kom en liten bilförsäljare men bilhandlare är kanske inte mycket att lita på eller så hade han ett viktigt jobb att sköta....han var nog den enda som glömt att klä ut sig. Det kan ju vara så att han var lite rädd för att skrämma iväg kunderna under dagen.
Det bjöds på piratbullar, piratkakor en riktigt god pirat tårta etc...
Självaste fördelsedagspiraten var på sitt allra bästa humör och njöt av att vara huvudperson och skrattade högt när de lite åldrande släktingarna kom lätt haltande och utklädda till piratfesten.
Mina favoriter var morbror J och moster A-k och jag har ett underbart foto på dessa men jag vågar verkligen inte lägga ut det här på bloggen....det skulle kunna bli riktigt jobbiga efterdyningar för mig.
Pirat Kotte hade några lite yngre piratkusiner som drog ner medelåldern lite på kalaset.

Ni känner väl igen piraten "kapten rödskägg".......en av de mest farliga i piratvärlden...

och hans kompanjon....

den läskiga "halta Lotta"

Ja vi överlevde och vi fick plocka fram vårat allra bästa barna sinne......
Lek och skratta mera, du kanske inte lever längre men får garanterat ett roligare liv.

28 augusti

Idag är det tre år sen min pappa somnade in och den dagen min mamma och jag fick massor med trubbel på vår väg in till sjukhuset för att hälsa på min pappa.
Jag minns hur läkaren talade om för oss att vi hade "turen" att inte hinna in för om vi kommit tidigare så hade vi kommit mitt i återlivningsförsöken......
Men jag vet inte ....och tänker ofta "tänk om jag ändå hade tankat som Staffan sa till mig att inte glömma" men nu kan jag inte göra nåt åt saken och  innerst inne vet jag att mamma och jag hade "tur" min pappa var glad när han pratade i telefonen med min syster en halvtimme innan han somnade in och det är jag glad för.
Vi har idag varit vid pappas grav och gjort fint och njutit en stund av det lugn som finns på kyrkogården.

Så älskade pappa du är saknad av oss alla.....

20 augusti

Idag har vi varit ute i skogen och tittat efter svamp och vi fick allt med oss lite gula kantareller hem.
Däremot så var trattkantarellerna alldeles för små men om några veckor kommer det finnas massor.
Det var så friskt och skönt i skogen efter allt regnande. Lilla William satt i bärselet  hos sin mamma och tittade nyfiket runt omkring på allt vackert i naturen.
Vi matade honom med blåbär och han smaskade i sig med god aptit och blev härligt blå om munnen
Vi tog en liten paus på berget och njöt av den fina utsikten.
Tänk vilket fint land vi bor i med allemansrätten och en fin och ren natur.

Här har dottern hittat ett litet röse


Det är så vackert, man kan stå och njuta en lång stund och bara andas in den sköna skogsdoften.


Grönt, skönt och trädtoppar.



På eftermiddagen gick vi till Kotte och William var pirat, en liten försenad pirat som inte kunde fira sin "låtsas storebror" förra lördagen då Kotte hade sitt piratkalas.
Ja Kotte kallar sig själv för storebror till William, han tycker det passar bra eftersom William inte har någon riktig storebror och han inte har någon riktig lillebror. Egentligen är det ju så att Kotte och Williams mamma är kusiner men det är ju inte så noga eller hur !!!!
En liten bonus idag var väl att vi stötte på prinsen och hans flickvän på ica även om jag nu inte är någon riktig fans av vårat kungahus.

Ja är sommaren slut nu eller är det bara semestern som är över....



Rosor från mitt nya favoritställe krysmyntagården Gotland


Jag lever ju upp under sommaren och värdesätter den så mycket av flera anledningar och värmen är en av anledningarna min kropp värker mindre och jag slipper ha strumpor på mig, fötterna får rörelsefrihet och jag kan åka med vår båt ut i skärgården och bada och sola.....
Den andra anledningen är att barnen kommer hem mera vi umgås och jag får njuta av att ha dem hemma flera dagar och ibland veckor....
Lilla William, vårt lilla charmtroll till barnbarn träffar vi mera,  livets efterrätt har någon klok beskrivit det och visst är det så. Det är den godaste efterrätt man kan tänka sig, när Wille Pille ler då smälter mormor och blir varm i hela hjärtat.
Nu är det tomt och tyst här hemma och jag  kan ägna timmar åt att städa,pyssla och hålla ordning och det har vi gjort. Nu är huset ordningställt, städat och skinande rent....
Nu kan ni komma tillbaka och röra till det och lysa upp hemmet med era glittrande ögon igen älskade barn och barnbarn......
Men men verkligheten är en annan och imorgon börjar jag jobba igen och ser faktiskt fram emot att träffa mina underbara arbetskompisar igen och hoppas ingen av er fått några infall om att byta jobb eller så....


"Gud skapade bara två saker perfekta: kvinnan och rosen!"
- Victor Hugo-





What's in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet."
- Shakespeare, Romeo och Julia


RSS 2.0