30 september


Nu är september månad snart slut och jag har inte riktigt hunnit med i svängarna. Det sa vips och så var september förbi.
Vad händer här hemma hos mig nu för tiden:

  • jag sörjer att sommaren är slut ( redan)
  • jag spelar wordfeud väldigt mycket, vinner och förlorar om vartannat även om jag låtsas att jag är en stjärna i detta spel
  • längtar efter William som faktiskt ska bo en hel vecka hos oss om en vecka när hans pappa åker till Kina ( hans mamma tillika vår dottern kommer oxå att bo här hemma), längtar....
  • jobbar och har världens bästa arbetskompisar
  • fotograferar och väntar ivrigt på att jag ska orka gå upp och fotografera i gryningen
  • ägnar flera timmar om dagen åt en fotokurs på nätet som min kära arbetskompis och fotovän tipsat mig om
  • nästa vecka kommer jag börja på min photo elementskurs i N-köping

Annars rullar dagarna på i raskt takt och nu under hösten har flera roliga saker inplanerade privat bla en shoppingdag med mina närmaste arbetskompisar, pysseldag/kväll med två gamla arbetskompisar sen över tjugo år, några scrappingkvällar, en helg i Kalmar med "vintjejerna", en helg i Göteborg med maken och dottern tjuvåker med för att träffa vänner, lite krans pyssel med Karina och några till ( hoppas jag i allafall men jag är inte inbjuden än), tisdagsträning med Ingela osv .....
Så jag tror hösten kommer rulla på och sen brukar det fyllas på med nya saker hela tiden.
Ett litet foto för att vi inte ska glömma den underbaraste av alla årstider sommaren

Trevlig kväll och helg......


24 september

Idag har vi varit i skogen och plockat svamp och precis som alla andra gånger så fanns det massor.
Jag tröttnade  ganska snabbt på att plocka så då ägnade jag mig åt min kamera istället.
Det var ett härligt ljus på flera ställen och det är ett så lugnt och fridfullt i skogen att man njuter av varje sekund, är man då tillsammans med sin familj och tre härliga ungar så är lyckan på topp.
Jag träffade även en "liten" från mitt jobb  en riktigt liten solstråle så en finare start på dagen kan man knappt ha.
Nu puttrar höstgrytan på spisen som svärsonen och sonen lagat så snart blir det ett glas rött och god mat.
Vi har även några gäster barnens mormor och deras kusin Kotte.
Här kommer lite foton från idag

.
Här ser ni skogens guld enligt mig....jag tycker att dessa är minst lika goda som gula


En fridfull plats att vara på


Vi hittade en ny fin utkiksplats .....hur vackert som helst
Nu ska jag njuta av sällskapet, mina guldklimpar...
 

10 september

Idag har jag och några av mina arbetskompisar varit på lilla Jolines dop.
Ni kan inte förstå hur mycket gott det fanns att äta, ja du Annelie du är inte bara så himla go och varm utan en otrolig "bagerska".  Jag har aldrig ätit så goda kakor, tårta och andra bakverk, ja det grämer mig lite att jag inte fick ner alla kaksorterna utan fick hoppa över tre av sorterna.
Ett fint dop med söta barn och god mat och när vi gick hem fick vi ett litet paket som tack för att vi kom,  så otroligt gulligt av er. Nu har jag en liten rosa ängel som kommer att få mig att alltid minnas dig Annelie och din fina lilla familj.
Solen skiner och det är som en fin sommardag ..... jag njuter verkligen av fina septemberdagar genom att vara ute och fotografera. Imorgon ska jag fånga  morgonljuset och hoppas att jag kan komma upp i soluppgången för att ta kameran och traska ut i gryningen.

En bild på min lilla sötnos

2 september

Det låter som höst och jag som alltid sörjer när sommaren är slut även om jag gillar färgerna och den friska luften på hösten så är nu min allra bästa årstid borta.
Efter jobbet ( både maken och jag slutade tidigt ) tog vi en båttur och vi fick köra fort för att åka från regnet.
Vi såg fina molnmönster, flera regnbågar och hade en trevlig båttur med dottern, syster och Kotte.
Så kära arbetskompisar ni hade rätt, det är trevligt att åka båt i september då skärgården är tom på turister och man får utrymme och kan njuta nästan ensamma i vår  fina skärgård.
Jag njöt och fotografera, Kotte lekte pirat och att han var kapten, dottern gasa på och körde båten fort, maken stod med keps, lekte kapten och hälsade glatt runt på de få mötande båtarna, syster yster låg i "hytten" och höll på med sin iphone så visst sjön ger alla njutning på olika sätt.
När vi kom tillbaka till vår bryggplats fick vi se en fin regnbåge och för att avsluta kvällen slött så beslöt vi att ta hem hämtmat, dottern och jag tog sallad medans de andra valde pizza.

Det finns så mycket vackert runt omkring oss som vi glömmer att vila ögonen på. Att ha fina bilder på näthinnan när man blundar är läkande, det lärde en klok människa mig då jag var tvungen att stanna upp i mitt liv och ta tag i mitt då stressade liv. Nu 7 år senare har jag lärt mig många kloka saker men ibland glömmer jag tempot och rusar fram och då får jag bromsa och blunda och njuta av det jag ser inom mig.

RSS 2.0